Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: VDR Portal. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

1

Montag, 14. November 2011, 18:04

yaVDR 0.3a - Black screen when editing a recording

Hi.

After last update, Ii is possible to hear the channels with dolby digital sound and also was solved a problem with a HD channel with odd colors in the image (thanks to the developers for solving the two issues), but I have a new problem. When I edit recordings, in the moment that I jump to a mark pressing 7 or 9 keys, the screen becomes black instead of showing the picture of the frame where the mark is. The behaviour is repeated even if I move the marks with 4 and 6 keys. Always black screens are shown till play is pressed again.

Someone has experienced this issue or knows how to solve it?

Thanks in advance. Regards.
jbjbjb
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

2

Montag, 14. November 2011, 18:15

@jbjbjb

What is the source of your yaVDR, our ppa:yavdr/stable-vdr?

If yes, please do again:

Quellcode

1
2
#\> sudo apt-get update
#\> sudo apt-get dist-upgrade

We pushed some xine-lib updates into this PPA last night ... some major updates, e.g. VDR 1.7.20, a couple of days ago ... we call it yaVDR 0.3.1 ...

Regards
fnu
>> HowTo: APT Pinning <<

>>click<< for my VDR stuff

[¹] Modu CD21, MeanWell (80W)/LC-Power (75W), Futaba MDM166A, Intel DH77EB, G1610T, 2x1GB DDR3, Intel 313 SSD 24GB, WD20EFRX 2TB, Zotac GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, CIR, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 35W)
[²] Modu CD21, MeanWell (80W)/PicoPSU (90W), Futaba MDM166A, ASRock Q1900M, 2x1GB DDR3, Intel 320 SSD 40GB, WD10JFCX, Palit GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, mceusb, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 22W)
[³] HP ProLiant ML10 v2, Xeon E3-1225v3, 2x8GB DDR3 ECC, Intel 320 SSD 120GB (Sys & HostCache), HPVSA B120i, HPSA P420 256MB BBWC, 4x WD7500BPKX, 5x WD1003FBYX, VMWare ESXi 6.0 (6 VM)(x64, 48W)

3

Montag, 14. November 2011, 18:43

Hi @fnu

Yes, I did the "apt-get update" and "apt-get dist-upgrade" but it is after the update you have mentioned when the edition screen has started to become black.

Is there another thing I can try?

Regards.
jbjbjb
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

4

Montag, 14. November 2011, 19:36

@jbjbjb

Which frontend? xine or xineliboutput?

Regards
fnu
>> HowTo: APT Pinning <<

>>click<< for my VDR stuff

[¹] Modu CD21, MeanWell (80W)/LC-Power (75W), Futaba MDM166A, Intel DH77EB, G1610T, 2x1GB DDR3, Intel 313 SSD 24GB, WD20EFRX 2TB, Zotac GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, CIR, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 35W)
[²] Modu CD21, MeanWell (80W)/PicoPSU (90W), Futaba MDM166A, ASRock Q1900M, 2x1GB DDR3, Intel 320 SSD 40GB, WD10JFCX, Palit GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, mceusb, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 22W)
[³] HP ProLiant ML10 v2, Xeon E3-1225v3, 2x8GB DDR3 ECC, Intel 320 SSD 120GB (Sys & HostCache), HPVSA B120i, HPSA P420 256MB BBWC, 4x WD7500BPKX, 5x WD1003FBYX, VMWare ESXi 6.0 (6 VM)(x64, 48W)

5

Dienstag, 15. November 2011, 00:06

@jbjbjb

Which frontend? xine or xineliboutput?

Regards
fnu

xineliboutput

Regards.
jbjbjb
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

6

Dienstag, 15. November 2011, 08:02

Ich habe das selbe Problem. Interessanterweise aber unter 0.4pre und nur an meinem VDR im Wohnzimmer. Am VDR im Arbeitszimmer funktioniert die Anzeige das Standbilds problemlos. Beide Geräte sind auf dem aktuellen und somit gleichen Stand. Bis vor kurzem hatte ich das Problem auch im Arbeitszimmer. Allerdings ist das ganze dort seit einem Update von xineliboutput vor ein paar Wochen ok. Im Wohnzimmer blieb das Problem nach dem Update bestehen.
WZ: yaVDR (0.5): Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD 240e / LianLi PC-C50B / atric & Harmony 650 / 2GB G.Skill 800 / 2x TT S2-1600 1x TT S2-3600 / 60GB OCZ Vertex2 / Gainward G210 passiv
AZ: yaVDR (0.5): PoV 330-1 (Atom/ION) / MS-Tech MC-1200/ 2GB Kingston VR 800 / TT S2-1600 / OCZ SSD Onyx 32GB / atric & Harmony 600
EZ: Raspberry Pi - OpenElec
HL: GA-MA78GM-S2H / AMD 5050e (@1.1V) / 2x DVBSky S952 Dual / 64 GB SanDisk SDSSDP-064G-G25 / 4 GB RAM / BQT E9
NAS: Synology DS-1511+ (DSM 4.2) / 5x2TB Samsung F4 / Raid 5 / Smargo / Oscam / APC Back-Ups cs 350

7

Dienstag, 15. November 2011, 11:53

@Wyse

It is common habit to speak english as soon as there is at least one other non nativ speaking counterpart and it would be more than polite to keep thread openers language, thanks.

===

Well, since all xine-lib stuff in 0.3 and 0.4 is pretty close, it is not surprising seeing the same issue. But you two are the only ones mentioning this issue up to now and, Wyse, yourself do mention, one machine is working, one not. So, I guess this is not a common problem, more a specific one.

Let me see, if I can equipe one of my VDRs with xineliboutput. Up to then, let's try to find commonalities on your VDRs, which do show the issue? Can you please list some hardware details about the devices and do you use the Nvidia driver (270.30) from ppa:yavdr/stable-vdr?

Regards
fnu
>> HowTo: APT Pinning <<

>>click<< for my VDR stuff

[¹] Modu CD21, MeanWell (80W)/LC-Power (75W), Futaba MDM166A, Intel DH77EB, G1610T, 2x1GB DDR3, Intel 313 SSD 24GB, WD20EFRX 2TB, Zotac GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, CIR, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 35W)
[²] Modu CD21, MeanWell (80W)/PicoPSU (90W), Futaba MDM166A, ASRock Q1900M, 2x1GB DDR3, Intel 320 SSD 40GB, WD10JFCX, Palit GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, mceusb, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 22W)
[³] HP ProLiant ML10 v2, Xeon E3-1225v3, 2x8GB DDR3 ECC, Intel 320 SSD 120GB (Sys & HostCache), HPVSA B120i, HPSA P420 256MB BBWC, 4x WD7500BPKX, 5x WD1003FBYX, VMWare ESXi 6.0 (6 VM)(x64, 48W)

8

Dienstag, 15. November 2011, 12:46

Hi, this is my device details for xtreamer ultra

Quellcode

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Product Name
Xtreamer Ultra

Memory
Samsung 4GB DDR3 (SO-DIMM/204pin/DDR3-1333/PC3-10600)

Hard Disk
Supports 1 x 2.5-inch SATA 3.0 Gb/s HDD/SSD 1Tb

CPU
Intel® Atom® D525 (dual-core, 1.8 GHz)

GPU
NVIDIA® GT218-ION Graphics, NVIDIA® 3DTV Play Capable

Chipset IO
NM10, NCT5577D

Video Memory
512MB DDR3

Display Options
HDMI (w/audio), DVI-I, VGA (with included adapter)

SATA
eSATA 3.0 Gb/s port

Gigabit LAN Ethernet
10/100/1000Mbps (RTL8111E)

USB Ports
6 USB 2.0 (4 on back panel, 2 on front panel)

Audio
Onboard analog stereo high-definition audio (ALC892)
7.1-Channel LPCM digital audio (HDMI)
Optical Digital S/PDIF audio output

IR port
IRDA 1.0

From: http://www.xtreamer.net/Ultra/

The drivers I use are the ones of yavdr stable. I update them with "apt-get dist-upgrade" and for the sound I Installed "linux-backports-modules-alsa-lucid-generic".

If you need more info I please tell me.

Thanks and regards
jbjbjb
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

9

Dienstag, 15. November 2011, 14:02

The problem is the skin PearlHD(native). Independend of xine@vdr-plugin-xine or vdr-sxfe@vdr-plugin-xineliboutput. Try NorrowHD instaed. The existing thread in German is here. There is a bugreport for this. I stay with NorrowHD till this is solved.
Frank

VDR1: Antec Fusion Remote,MSI H55M-ED55,Intel Core i3 530,2 GB RAM, 1.5TB WD15EARS, BD SAMSUNG SH-B123L, NesteQ ASM XZero 400W, TeVii S470 + Hauppauge Nexus-s 2.2, SW: yavdr 0.4
VDR2: HP Vectra VL400, P3, 160GB, 2 x Hauppauge Nova-s, mit yavdr 0.3 headless (im Keller zum Streamen und Aufnehmen)

10

Dienstag, 15. November 2011, 14:31

@FrankWo

Cool, thanks for the input, I hadn't overseen that this might be the same issue.

Bottomline I would expect the usage of any text2skin Skin, not only NarrowHD, should work then.

Regards
fnu

PS.: Can't remember that PearlHD(nativ) ever did work with xine-ui output ...
>> HowTo: APT Pinning <<

>>click<< for my VDR stuff

[¹] Modu CD21, MeanWell (80W)/LC-Power (75W), Futaba MDM166A, Intel DH77EB, G1610T, 2x1GB DDR3, Intel 313 SSD 24GB, WD20EFRX 2TB, Zotac GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, CIR, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 35W)
[²] Modu CD21, MeanWell (80W)/PicoPSU (90W), Futaba MDM166A, ASRock Q1900M, 2x1GB DDR3, Intel 320 SSD 40GB, WD10JFCX, Palit GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, mceusb, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 22W)
[³] HP ProLiant ML10 v2, Xeon E3-1225v3, 2x8GB DDR3 ECC, Intel 320 SSD 120GB (Sys & HostCache), HPVSA B120i, HPSA P420 256MB BBWC, 4x WD7500BPKX, 5x WD1003FBYX, VMWare ESXi 6.0 (6 VM)(x64, 48W)

Dieser Beitrag wurde bereits 2 mal editiert, zuletzt von »fnu« (15. November 2011, 18:05)


11

Dienstag, 15. November 2011, 15:36

Ok. On my first VDR I use anthra_1920_FS and on my second VDR I use anthra_1920_OS. When I change the OSD of the first VDR to the anthra_1920_OS skin it works fine.

I only changed ist to anthra_1920_OS on second VDR because the FS Version does not fit on my Samsung TV.

Thx FrankWo
WZ: yaVDR (0.5): Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD 240e / LianLi PC-C50B / atric & Harmony 650 / 2GB G.Skill 800 / 2x TT S2-1600 1x TT S2-3600 / 60GB OCZ Vertex2 / Gainward G210 passiv
AZ: yaVDR (0.5): PoV 330-1 (Atom/ION) / MS-Tech MC-1200/ 2GB Kingston VR 800 / TT S2-1600 / OCZ SSD Onyx 32GB / atric & Harmony 600
EZ: Raspberry Pi - OpenElec
HL: GA-MA78GM-S2H / AMD 5050e (@1.1V) / 2x DVBSky S952 Dual / 64 GB SanDisk SDSSDP-064G-G25 / 4 GB RAM / BQT E9
NAS: Synology DS-1511+ (DSM 4.2) / 5x2TB Samsung F4 / Raid 5 / Smargo / Oscam / APC Back-Ups cs 350

12

Dienstag, 15. November 2011, 16:47

Hi, I use Enigma sking, I will try NorrowHD as you proposed. Thanks

Regards.
jbjbjb
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

13

Dienstag, 15. November 2011, 18:14

On my first VDR I use anthra_1920_FS and on my second VDR I use anthra_1920_OS. When I change the OSD of the first VDR to the anthra_1920_OS skin it works fine.

Just for clarification, "anthra_1920_FS" does make problems here and "anthra_1920_OS" not?

Hi, I use Enigma sking, I will try NorrowHD as you proposed. Thanks

NarrowHD, not NorrowHD.

Well in this case I might have look at the skin packages for text2skin@0.3.x, to make sure we've the lastest versions of them, e.g. NarrowHD and anthra. Stay tuned ...

Regards
fnu
>> HowTo: APT Pinning <<

>>click<< for my VDR stuff

[¹] Modu CD21, MeanWell (80W)/LC-Power (75W), Futaba MDM166A, Intel DH77EB, G1610T, 2x1GB DDR3, Intel 313 SSD 24GB, WD20EFRX 2TB, Zotac GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, CIR, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 35W)
[²] Modu CD21, MeanWell (80W)/PicoPSU (90W), Futaba MDM166A, ASRock Q1900M, 2x1GB DDR3, Intel 320 SSD 40GB, WD10JFCX, Palit GT630 ('GK208'), SHDD, Octopus Net SAT>IP (DVBS2-8), Jultech JESS, mceusb, Ubuntu LTS 14.04.3, VDR 2.2.0 (x64, 22W)
[³] HP ProLiant ML10 v2, Xeon E3-1225v3, 2x8GB DDR3 ECC, Intel 320 SSD 120GB (Sys & HostCache), HPVSA B120i, HPSA P420 256MB BBWC, 4x WD7500BPKX, 5x WD1003FBYX, VMWare ESXi 6.0 (6 VM)(x64, 48W)

Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »fnu« (15. November 2011, 18:23)


14

Mittwoch, 16. November 2011, 14:38

Hi again.

Tried with NarrowHD Skin, but it does not solve the issue. Probably it is not the same as mentioned. With NarrowHD Skin the screen becomes black when I am stopped in a recording mark. Moving the mark with 4 and 6 makes appear the frame for half second and the screen becomes black again. Neither hangs nor other problems, only black screen.

So, any other idea?

Regards
jbjbjb
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

Dieser Beitrag wurde bereits 1 mal editiert, zuletzt von »jbjbjb« (16. November 2011, 16:38)


15

Donnerstag, 17. November 2011, 18:13

Black screen instead the picture of the frame when moving between recording marks using 7 and 9 keys

Hi.

was someone able to check this issue when editing a recording?.

(Black screen instead the picture of the frame when moving between recording marks using 7 and 9 keys)
VDR 1: Intel NUC6i5SYK || SSD 128Gb M.2 2242 ADATA PREMIER || External HD: W.D. Elements 5 Tb || RAM: 4 Gb KINGSTON HYPERX IMPACT − DDR4 || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || easyVdr 3.0
VDR 2: Xtreamer Ultra || HD 2 Tb || RAM: 4 Gb || Remote compatible Microsoft Media Center || 3 tuners pctv nanoStick || yaVdr 0.6
VDR 3: Siemens Gigaset M740 AV + HD Western Digital "My Book Essential-2, 1Tb" (6 partitions ext2) || VDR-NG-EM 0.6 Pro - Rev 844

Ähnliche Themen

Immortal Romance Spielautomat