Posts by ivonovak

    Sorry, I didn"t in your readme, that plugin play didn't work with osd in full screen mode with window manager. Window has name "play control" ...
    I'm using Gnome 3 in Suse without desktop effects. SoftHDDevice works correctly in fullscreen mode with Gnome without desktop effects, but when I switch on desktop effects, Softhddevice works in window mode , same as mplayer ...


    Thank for excellent work with Softhddevice and mplayer.. Ivo Novak

    I forgot to write, I used this parameter vhen vdr starts...
    -f -g 1920×1080+0+0 -v .......



    but mplayer starts alwaysv inn window...When I look for ( ps -ef |grep mplay ) all parameters are all right

    Thanks for good work for the first time...
    After upgrading my VDR to new OpenSuse distro I tried to use OSD with play plugin, but when I usu -o parameter , mplayer ignores parameter -fs and plays in window
    VDR 1.7.42, play + softhddevice from git, Opensuse 32bit or 64 bit, NVIDIA VDPAU ( AT5IONT ), last nvidia driver

    For the first time, Thanks for good very work . It'excellent plugin ..


    I have two problems :
    1. When I'watching HD channels with higher bitrate and I want detach softhd , It's not possible .. After timeout (watchdog in VDR) VDR restarts .. But It' s not big problem for me..


    2. ATTA and DETA don't work with 0.5.2.rc1 correctly


    I'm using VDR with softhddevice and xvdr plugin for XBMC. When I have to switch to XBMC , I only detach ( plug softhddevice deta ) softhddevice and VDR works in background as a server. When I stop watching XBMC , I only plug softhddevice frontend (plug softhddevice atta ) . It works until I compiled last version from git.


    Version 5.1 :
    SoftHD 5.1
    telnet localhost 2001
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.
    Escape character is '^]'.
    220 HTPC-XBMC-VDR SVDRP VideoDiskRecorder 1.7.31; Wed Oct 31 10:31:22 2012; UTF-8
    plug softhddevice deta
    900 SoftHdDevice is detached
    plug softhddevice atta
    900 SoftHdDevice is attached
    quit


    It' s OK


    And now with 0.5.2 RC1 or Git


    Version 5.2.rc1
    220 HTPC-XBMC-VDR SVDRP VideoDiskRecorder 1.7.31; Wed Oct 31 10:41:27 2012; UTF-8
    plug softhddevice deta
    900 SoftHdDevice is detached
    plug softhddevice atta
    900 unsupported option
    quit
    221 HTPC-XBMC-VDR closing connection


    My configuration :
    OpenSuse 12.1 32 bit, Nvidia, driver 304.43
    Asus AT5IONT-I, 4 GB RAM

    Yes, I deleted TV* ...


    Logs :
    10:33:29 T:3017402256 ERROR: GLX: Same window as before, refreshing context
    10:33:29 T:3017402256 ERROR: Keymapping error: no such action 'language' defined
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: UDisks: Added /Video
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: UDisks: Added /boot
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: UDisks: Added /home
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: UDisks: Added /freespace
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: start dvd mediatype detection
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: initializing playlistplayer
    10:33:30 T:3017402256 NOTICE: DONE initializing playlistplayer
    10:33:33 T:3017402256 NOTICE: Start - EPG thread started
    10:33:33 T:3017402256 NOTICE: PVRManager - starting up
    10:33:34 T:2953837424 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
    10:33:34 T:2945448816 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
    10:33:34 T:2937060208 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: initialize done
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: Running the application...
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: Webserver: Starting...
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: WebServer: Started the webserver
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: starting upnp server
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: starting upnp renderer
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: ES: Starting event server
    10:33:34 T:3017402256 NOTICE: starting zeroconf publishing
    10:33:34 T:2847726448 NOTICE: ES: Starting UDP Event server on 0.0.0.0:9777
    10:33:34 T:2847726448 NOTICE: UDP: Listening on port 9777
    10:33:36 T:2926418800 WARNING: FillBuffer: curl failed with code 28
    10:33:36 T:2926418800 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
    10:33:38 T:2926418800 WARNING: FillBuffer: curl failed with code 28
    10:33:38 T:2926418800 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
    10:33:40 T:2926418800 WARNING: FillBuffer: curl failed with code 28
    10:33:40 T:2926418800 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.




    After deleting TV* DB - XBMC starts and PVR addon is not working, but it'possible to correctly shutdown XBMC ..:
    10:36:56 T:3016648592 NOTICE: PVRManager - stopping
    10:36:56 T:2961177456 ERROR: PVRManager - Process - failed to load PVR data
    10:36:56 T:3016648592 NOTICE: PVRManager - starting up
    10:37:11 T:3016648592 NOTICE: Storing total System Uptime
    10:37:11 T:3016648592 NOTICE: Saving settings
    10:37:11 T:3016648592 NOTICE: stop all
    10:37:11 T:3016648592 NOTICE: PVRManager - stopping
    10:37:11 T:2971663216 ERROR: PVRManager - Process - failed to load PVR data


    Another start :
    same log at the first ...


    10:38:21 T:3016660880 ERROR: GLX: Same window as before, refreshing context


    10:38:21 T:3016660880 ERROR: Keymapping error: no such action 'language' defined


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: UDisks: Added /Video


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: UDisks: Added /boot


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: UDisks: Added /home


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: UDisks: Added /freespace


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: start dvd mediatype detection


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: initializing playlistplayer


    10:38:21 T:3016660880 NOTICE: DONE initializing playlistplayer


    10:38:24 T:3016660880 NOTICE: Start - EPG thread started


    10:38:24 T:3016660880 NOTICE: PVRManager - starting up


    10:38:25 T:2952788848 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: initialize done


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: Running the application...


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: Webserver: Starting...


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: WebServer: Started the webserver


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: starting upnp server


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: starting upnp renderer


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: ES: Starting event server


    10:38:25 T:2846116720 NOTICE: ES: Starting UDP Event server on 0.0.0.0:9777


    10:38:25 T:3016660880 NOTICE: starting zeroconf publishing


    10:38:25 T:2846116720 NOTICE: UDP: Listening on port 9777


    10:38:27 T:2992900976 WARNING: FillBuffer: curl failed with code 28


    10:38:27 T:2992900976 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.


    10:38:29 T:2992900976 WARNING: FillBuffer: curl failed with code 28


    10:38:29 T:2992900976 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.


    10:38:31 T:2992900976 WARNING: FillBuffer: curl failed with code 28


    10:38:31 T:2992900976 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.

    After (automatically) upgrading to new xvdr-addon (20120625) from repo xbmc totally freez on 32-bit machines.


    I have to kill xbmc with kill -9 ...



    On 64-bit machines xbmc still works, because there is in repository old version ( 20120313 ).



    I tried compile new xvdr plugin for vdr also from git repo...



    My config :


    OpenSuse 12.1, 32 bit ( also 64 bit )


    vdr-1.7.28


    xvdr-plugin - last from git


    I paste it there > https://github.com/pipelka/xbmc-addon-xvdr/issues/54

    Hmm, mein HD-Receiver ist noch nicht da, insofern kann ich zum HD-Problem selbst nix sagen. Allerdings: Versuch doch mal softhddevice läuft bei mir (auch 1.7.27 OS 12.1) gefühlt runder als xineliboutput. Insbesondere (@ ivonovak): Das Umschalten ist sehr viel angenehmer.


    Pit


    Thank you very much for perfect tip - softhddevice works perfectly without problem!!!! :] :] :]

    I have similar problem,
    when I'm recording HD channel and when I want to watch this recording with delay ( aka timeshift ) about 30-40 min due to advertising sometimes VDR crash after 50-60 minutes.


    VDR 1.7.27 over plugin - xineliboutput , OpenSuse 12.1, 32bit, standard kernel, VDPAU, Intel Atom + NVIDIA ( ION2 ) - Asus AT5IONT-I, 4GB RAM, HDMI out,


    With 1.7.26 it works without problem ....


    And another problem - but it is problem with version of xineliboutput and it is on SD and HD channels :
    When i switch to new channel, video start about 0.7 sec without problem, but audio is choppy for few seconds ( 3-4 ) and after that it works perfectly. This problem appear with cvs version of xineliboutput from the beginnig of March. In older cvs version ( February 2012.. - .... 2011 ) switching channel works without audio problem

    For the first ...Excuse me for my bad English..
    I'm not new in VDR and XBMC, but I'm still confused with picture qualitty in XBMC, especially on MPEG SD channels .


    My configuration :
    openSuse11.4, Mandriva 2010.2 32-bit
    VDR 1.7.18, xine-lib2, xineliboutput with VDPAU, ION2(AT5ION-I) - but same problem with other config with NVIDIA card ..
    TV : SAMSUNG UE46C6000


    Picture qualitty with VDR and xineliboutput is PERFECT with SD and HD channels, recordings anf SD/HD files too..


    Picture qualitty with XBMC and VDPAU is much worse then with xinelib. I tried many settings in xorg.conf, "Guisettings" etc....
    - HD Files(h264, mkv..), aka BlueRay rip playes perfectly!
    - SD and HD Files with noninterlaced material is perfect
    - HD material with interlaced material - picture qualiity as same as with xineliboutput, but sometimes playback is "choppy"
    - SD interlaced material ( sport channels,.. ) is much worse as with xineliboutput. Picture looks like "Blur" and sometimes is "choppy" and in top of screen picture is horizontaly shifted..


    Problem is probably in Deinterlacer or HQ picture upscaling ...


    I'm tried many tutorials and setting with deinterlacer and upscaling, but no success . VDR with xineliboutput is still much better.. Have anybody same problem ? I'm not able to compare with other friends, because nobody's using XBMC ...


    - any idea for setting in xorg.conf and xbmc guisettings ??

    I"m not able to play any recordings in XBMC pvrtesting2 via streamdev. I paste this problem to xbmc portal, http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=74191 but no answer.


    I am not able to play any recordings from VDR backend. Recording via VDR works perfectly. MPEG2 files ( *.vdr -from vdr 1.6.0 and *.ts - vdr 1.7.x ) and H264 files ( *.ts ) works perfectly via Videos - Play. But If I want to play recordings via Live TV -> Recordings XBMC always freeze. After few minutes message box said "Unable to play video"


    I tried to play this video with and without VDPAU but wit no success.
    Live TV from VDR backend works perfectly via Streamdev and VNSI too.
    Configuration :
    OS Mandriva 64b / Mandriva 32b same result - XBMC freeze
    NVDIA drivers v. 195.36.24
    Streamdev - cvs, VNSI - last version
    XBMC - pvrtesting2 , svn version
    VDPAU enabled/disabled, AdvancedGLX, Basic GLx,SW same result
    VDR backend on local machine and tested with VDR on the other machine.
    Link to recordings in settings set to local path


    compiled with > ./configure --enable-vdpau --disable-pulse --enable-dvdcss --enable-mid --prefix=/usr


    Have anyone same problem ?
    Excuse me my bad English. Thanks


    Logs >
    12:34:30 T:140046444464400 M:1159753728 ERROR: AddOnLog: pvrclient/VDRClient for streamdev: Couldn't connect to 127.0.0.1:2004: Úspch
    12:34:30 T:140046444464400 M:1159753728 DEBUG: AddOnLog: pvrclient/VDRClient for streamdev: closing connection (res was -1)
    12:34:30 T:140046444464400 M:1159753728 ERROR: AddOnLog: pvrclient/VDRClient for streamdev: CVTPTransceiver::Connect - failed to connect to IP '127.0.0.1
    12:34:30 T:140046444464400 M:1159753728 ERROR: PVR: No video or audio data available after 15 seconds, playback stopped

    NVIDIA over VDPAU works perfectly over RGB2SCART and over TV-OUT too ( if TV Out is on VGA card ) . I have old 8400GS/512MB . The problem is only while booting OS. TV out and VGA works after X start.

    I have problem with XBMC with SD channels or SD video in MPEG2 format - XBMC won't use VDPAU, for HD format (h264), XBMC using VDPAU correctly, but for SD - MPEG, XBC using libmpeg2 and decoded by SW not HW !
    I'm trying to use pvrtesting branch and last svn branch without PVR, own compiled .
    Mplayer and xine/xineliboutput working correctly with SD and HD ( MPEG2 and H264)


    Opensuse 11.2, own compileg XBMC --with internal ffmpeg ! When I use --external-ffmeg, XBMC workin but crash when I'm trying to play any video


    vdr1.6.2/1.7.10/ VDPAU with 8400GS


    On XBMC forum I found that XBMC don't use VDPAU fo SD format MPEG. Have you same problem ? What about using external ffmeg with correctly functioned VDPAU ?