You are not logged in.

Dear visitor, welcome to VDR Portal. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Sunday, March 18th 2012, 6:40pm

kein DD vdr

Hallo Zusammen,

benutze xineliboutput. Sobald ich auf DD stelle habe ich keine Ton mehr auf meinen AV-Receiver.
Beim VDR und mplayer. Habe mal aplay -l gemacht.

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: CMI8768 [C-Media CMI8768], device 0: CMI8738-MC8 [C-Media PCI DAC/ADC]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: CMI8768 [C-Media CMI8768], device 1: CMI8738-MC8 [C-Media PCI 2nd DAC]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: CMI8768 [C-Media CMI8768], device 2: CMI8738-MC8 [C-Media PCI IEC958]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0

Habe keine Ahnung woran das liegt. Bei XBMC habe ich keine Probleme.
Meine confs habe ich im Ahnhang.

Danke für die Hilfe.
eule67 has attached the following file:
  • conf.zip (20.89 kB - 30 times downloaded - latest: Nov 29th 2014, 7:03am)

2

Monday, March 19th 2012, 6:53pm

Problem gefixt

Habe meinen Fehler gefunden. In der config_xineliboutput

audio.device.alsa_passthrough_device:iec958

auskommentieren.

:wand