[Fixed]Anyone else but me getting a segfault with vdr-live-0.3.0 at vdr startup?

  • At startup of vdr i get the following segfault with the new vdr-live-0.3.0


    Apr 6 16:14:53 xbmc kernel: vdr[12558]: segfault at 0 ip 00007ff8268ffcde sp 00007fff6161aed0 error 4 in libvdr-live.so.2.0.0[7ff8268c5000+19b000]


    If I mask it and bring in media-plugins/vdr-live-0.2.0_p20120325-r1 vdr starts normally fully functionally.

    The post was edited 1 time, last by sirwio: Works fine without segfaults using media-plugins/vdr-live-0.3.0-r1 ().

  • I just upgraded to media-video/vdr-2.0.0-r1 and media-plugins/vdr-live-0.3.0, but I didn't get a segfault. However, vdr died because the live plugin tried to create the directory /usr/share/vdr/plugins but had no permissions to do so:


    Code
    1. Apr 7 11:14:39 vdr vdr: [1626] starting plugin: live
    2. Apr 7 11:14:39 vdr vdr: [1626] creating directory /usr/share/vdr/plugins
    3. Apr 7 11:14:39 vdr vdr: [1626] ERROR (tools.c,410): /usr/share/vdr/plugins: Keine Berechtigung
    4. Apr 7 11:14:40 vdr /etc/init.d/vdr[1509]: ERROR: vdr failed to start


    After creating the directory manually vdr starts again, but complains about the missing files:


    Code
    1. can't preload /usr/share/vdr/plugins/live/img/button_green.png! Generated pages might be degraded!


    All the files do exist in /etc/vdr/plugins/live, but I'm not sure where to set the path. I'm not sure, but I guess it could be related to the new ResourceDirectory feature (http://community.xeatre.tv/issues/1064).

    VDR 2.0.1 unter Gentoo mit Kernel 3.9 auf einem Asus M4A785TD-V-EVO-Board, AMD Athlon II X2 245 2,9 GHz, 1 GB RAM, 1 TB Western Digital WD5000AACS-00G8B1, Hauppauge Nexus-S und Nova-S

    The post was edited 1 time, last by smt: mentioned ResourceDirectory ().

  • grr,


    plugin maintainer has moved some dirs from /etc/vdr/plugins/live to /usr/share/vdr/plugins/live
    without leave any notes about this


    sorry,
    i have just tested the plugin for compile and install


    Please upgrad to
    media-plugins/vdr-live-0.3.0-r1
    after sync in around ~15min


    sirwio
    please mark the tread then to [fixed] if it fix your segfault problems too

  • thanks hd.brummy! i just upgraded to media-plugins/vdr-live-0.3.0-r1 and everything works fine again.

    VDR 2.0.1 unter Gentoo mit Kernel 3.9 auf einem Asus M4A785TD-V-EVO-Board, AMD Athlon II X2 245 2,9 GHz, 1 GB RAM, 1 TB Western Digital WD5000AACS-00G8B1, Hauppauge Nexus-S und Nova-S

  • Wow.
    Sorry for digging this old thread up, but i just seemed to run into this with manually compiled today's git-version of live and vdr-2.0.3:

    Code
    1. ./vdr --log=1 -c /mnt/sda9/video -v /mnt/sda9/video -P eepg -P femon -P "epgsearch" -P "streamdev-server" -P "live -p 8080 -i 192.168.0.100" -P "xineliboutput --local=none --remote=37890"
    2. INFO: validating live server ip '192.168.0.100'
    3. Segmentation fault (core dumped)


    Bäng. Same line leaving out the live plugin starts without problems.


    Just guessing what you are talking about here I did a:

    Code
    1. ln -s /mnt/sda9/video /video


    to make the default config and video directory available as well and my start command-line works including live plugin.