You are not logged in.

Dear visitor, welcome to VDR Portal. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

1

Tuesday, October 21st 2003, 11:18pm

Xfree4.3.0 und EM8400

Hallo Leute,

habe gerade den Sigma EM8400 und den TVIA5005 Treiber unter linux am laufen.

Bei dem Sigma weiss ich nicht, wie ich diesen Testen soll:

Source code

1
2
3
VDR-Box root # lsmod
Module                  Size  Used by    Tainted: P
realmagic84xx          36992   1


Geladen ist der Treiber als Modul (s.o.) und die devices /dev/realmagic0 - 30
sind auch angelegt.

Bei dem Tvia habe ich folgendes Problem:

Das Bild flackert leicht. (Am Monitor die TV-Modes scheinen gut zu laufen, also das was am SCART raus kommt)
Wer kann mir hier helfen ?!?!

hier noch meine XF86Config

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel" "True"            # [<bool>]
        #Option     "HasSDRAM"                  # [<bool>]
        #Option     "SWCursor"                  # [<bool>]
        #Option     "UseFBDev"                  # [<bool>]
        #Option     "CyberPro_tv_on"            # <str>
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_640x400" (Available only for 8/16 bpp)
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_640x440"  (Available only for 8/16 bpp)
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_640x480"
        Option    "cyberpro_tv_on" "pal_720x480"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_720x540"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_720x576"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_768x576"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_800x600"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_856x480"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_976x576"
        #Option    "cyberpro_tv_on" "pal_1024x576"
        #Option     "VideoRamStyle"             # <str>
        #Option     "VideoRamBus32"             # [<bool>]
        Option     "MemClock"  "85MHz"          # <freq>
        #Option     "xvimg_doublebuffer" "True" # [<bool>]
        Identifier  "Card0"
        Driver      "tvia"
        VendorName  "Intergraphics Systems"
        BoardName   "CyberPro 5000"
        ChipSet     "CyberPro50xx"
        BusID       "PCI:1:6:0"
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

schnuller

Trainee

Posts: 133

Location: Puppenkiste

Occupation: planlos

  • Send private message

2

Thursday, October 23rd 2003, 9:30pm

Moin mschmitz,

also zum testen des Sigma8400 kannst du mal hier schaun

HIER

ist zwar nicht fuer die Activy speziell, aber es gibt dort ein Testprogramm für den Sigma8400. Leider habe ich im Moment nicht die Zeit mich selbst dran zu setzen

so long

Schnuller
VDRlos.....mittellos.......am rumlabbern und guggen :D

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

3

Friday, October 24th 2003, 11:45pm

Hallo @ALL Hallo Schnuller

Also, der Sigma EM8400 scheint wirklich zu laufen.

Ich habe allerdings ein Problem.

Starte ich den dvdplayer, so sagt er mir das der "Overlay-Modus" nicht funktioniert, sollange das Flachbandkabel nicht angeschlossen ist.
"Die Ausgabe findet auf dem TV-Bild statt!!!" <---- Fehlermeldung im Programm.

Jetzt spielt auch der dvdplayer, aber ich sehe logischer weise nichts, da der TV-Ausgang durch die GraKa belegt ist.
Wie bekomme ich jetzt den EM8400 dazu den "Overlay" einzuschalten ?!?!

Danke und Gruß

mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

4

Monday, October 27th 2003, 4:14pm

HAllo @All,

ich schieb das mal wieder nach oben.

@Schnuller


wie hast Du denn denn 1.4 Mhz in der Activy zu laufen gebracht ?
Kannst Du mir mal Infos darüber geben.
Danke


Gruß

mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

Ber5erker

Beginner

Posts: 9

Occupation: IT-Administrator

  • Send private message

5

Monday, October 27th 2003, 4:33pm

@mschmitz

Quoted

habe gerade den Sigma EM8400 und den TVIA5005 Treiber unter linux am laufen.

Das interessiert mich ja dann doch ein wenig! Habe schon viel experimentiert mit dem TVIA5005, jedoch bis auf einen grünen Bildschirm nix raus bekommen?!
Welchen Treiber/Modul und welche Distribution hast du verwendet?

Gruss
Activy300 mit DVB-C und VDR 1.2.6 (MLD 0.2.1)
Plugins: alcd-0.0.10, dvd-0.3.4-rc10, mp3/mplayer-0.8.2, vcd-0.0.6b, prefermenu-0.5.3, sleeptimer-0.2

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

6

Monday, October 27th 2003, 6:00pm

Hallo Ber5erker,

Distribution ist eine Gentoo 1.4 mit Kernel linux-2.4.23_pre7-gss (wobei mit diesem Kernel ALSA nicht mehr läuft).
Treiber sind die Tvia Linux/XFree86-4.3.0 Display Driver Version x4.3.0.3.00.
Habe alles anhand der Readme installiert.

Gruß

mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

7

Tuesday, October 28th 2003, 4:17pm

HAllo @ALL

ich brauche hier auch mal ein paar Antworten.

Habt Ihr auch schon getestet ?!?

Gibt es hier nicht so viele Activy(isten) ?!

Berichtet mal.

Danke.

mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

8

Thursday, October 30th 2003, 11:12am

Hallo @All

keiner da, der was dazu sagen kann ?!?!

Schade

@ Ber5erker

Was machen Deine Tests ?!

Gruß

mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

This post has been edited 1 times, last edit by "mschmitz" (Oct 30th 2003, 11:13am)


mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

9

Monday, November 3rd 2003, 5:13pm

HAllo @ALL,

ich drück das hier noch mal nach oben.

Keiner da, der auch am testen ist mit der Activy ?!!?

Gruß

mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client

10

Wednesday, January 26th 2005, 3:49am

Quoted

Das Bild flackert leicht.


habe eine lösung dafür :
Option "MemClock" "120MHz"


Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Section "Device"
        Identifier      "Standardgrafikkarte"
        Driver          "tvia"
        BusID           "PCI:1:6:0"
#       Option          "UseFBDev"              "true"
        Option          "cyberpro_tv_on"        "pal_720x576"
        Option          "MemClock"              "120MHz"
#       Option          "VideoRamBus32"
        Option          "xvimg_doublebuffer"    "boolean"
EndSection


für das overlay problem:
in XF86Config-4

Quoted

Load "v4l"

eintragen v4l isr overlay

Quoted

Section "Module"
Load "dbe" # Double-Buffering Extension
Load "v4l" # Video for Linux
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx" # 3D layer



oder
X beenden und versuche ein *.mpg file unter konsole zu starten.

http://www.gctglobal.com/Download/Taichi…4_playback.html

Source code

1
./playfile s /root/video-files/my_movie.mpg



ich habe nur den TVIA modul für XFree86_4.3.0 installiert, damit ich S-Video einschallten kann, aber leider ist mein Englisch null! :( und ich komme nicht weiter.

KDE Desktop (TV-Out) ist etwas mehr nach Rechts
gibt es für dieses problem irgendwelche Linux tools wie z.b. Powerstrip unter Windows, damit ich "Horizontale Lage" einstellen kann!

Vielleicht Steht das auch in readme:( Sorry für diese frage aber kann mir das jemand übersetzen ?( :rolleyes:

Quoted

Tvia Linux/XFree86-4.3.0 Display Driver Version x4.3.0.3.00



Jan. 11, 2002





General Information

-------------------



1. Driver files: only one object file "tvia_drv.o"



2. Version: x4.3.0.3.00



3. Functions of the driver:



(1) The linear frame buffer support

(2) Hardware cursor support

(3) PAL/NTSC TV display modes

(4) All the color depths support of 8, 16, 24 bits per pixel

(5) Use of 2D hardware acceleration

(6) Functions of DGA and X-video extension

(7) Function of use frame buffer device



4. Supported hardware chips:



(1) Tvia CyberPro 2010 chip

(2) Tvia CyberPro 50xx chips

(3) Tvia CyberPro 52xx chips

(4) Tvia CyberPro 53xx chips



5. Platforms requirement:



(1) Intel X86 CPUs or compatible ones

(2) XFree86 4.3.0

(3) Tvia video BIOS



6. What's new in this version:



(1) New option "xvimg_dubblebuffer" in "Device" of "XF86Config"

(2) New option of "UseFBDev" in "Device" of "XF86Config"





7. Notes:

(1) Standard mode is "640x480" "800x600" "1024x768" "1280x1024" for 8, 16, 24

depth, "640x400" "1600x1200" for 8, 16 depth.

(2) Refresh frequence for standard mode is limited to 60Hz, 72Hz, 75Hz

as Tvia VGA BIOS can set. BIOS should support to set standard PC mode,

otherwise refresh frequence will not higher then 60Hz. Standard mode

"640x400" only have a refresh frequence of 60Hz.

(3) Driver use Tvia BIOS initialized value to indicate following video memory:

CyberPro50xx cards:

. Size -- 2M or 4M

. Style -- "256Kx32" or "512Kx32"

. Bus width -- 64 or 32 bit

CyberPro52xx and CyberPro53xx cards:

. Size -- 4M or 8M

. Style -- "1Mx16"

. Bus width -- 64 or 32 bit

If the Video Ram you used don't match below or driver works incorrectly,

you should use option to adjust it.

(4) The default video memory clock maybe too high for some Set-Top-Box.

In this case,the "MemClock" option can be used to decrease video memory

clock. While at high resolution like "1280x1024", "1600x1200", memory

clock should set to "85MHz" - "90MHz" and make virtual screen size the

same as the resolution. This will get good performance.

(5) Video memory type:

In case some cards have different video memory installed, the "HasSDRAM"

option is use to manual set the video memory type. You can specify the

Video memory type is SDRAM or SGRAM. Default set is CyberPro50xx use

SGRAM(4MB), CyberPro52xx, CyberPro53xx use SDRAM(8MB).





Installation

------------



1. Install XFree86 4.3.0 server environment:



If you don't yet have XFree86 4.3.0 server with your Linux, please

install it first:



(1) Downlaod the XFree86 4.3.0 source and unzip it into

"/usr/X11R6", so the subdirectory "/usr/X11R6/xc" is created.



(2) In "/usr/X11R6/xc", enter command "make World" -- it takes

quite a while to be finished.



(3) In "/usr/X11R6/xc", enter command "make install".



(4) Make a link if no link is already there by entering command

"ln -s /usr/X11R6/bin/XFree86 /usr/X11R6/bin/X".



2. Copy the driver "tvia_drv.o" into

"/usr/X11R6/lib/modules/drivers".

Copy the man page "tvia._man" to file

"/usr/X11R6/man/man4/tvia.4".



3. Generate or modify the configure file "XF86Config":



If you have never had the XFree86 4.3.0 configure file on your

machine, please run "xf86config" to generate one. When asked

about the display chip or card, please skip it. But the questions

about monitor, display modes, and so on should be answered.



(1) Make sure the display modes in section "Screen" is what you

want.



(2) Modify section "Device" as follows:



Section "Device"

Identifier "devname"

Driver "tvia"

EndSection



* Make sure item "Driver" has value "tvia".



* "devname" is the same string as in the item "Device" of section

"Screen".



* Some hardware infomation can be specified by the items below:



VideoRam -- in KBytes. Example:



VideoRam 4096



Membase -- physical address of the linear frame buffer. Example:



Membase xxxxxxxx



"x" stands for a hex digit



IOBase -- physical address of the memory mapped I/O.



* Some standard option lines are available:



Option "Noaccel" -- No hardware acceleration



Option "SWcursor" -- using software cursor, otherwise hardware cursor



(3) For TV display, you should add one of the following optional

mode lines in section "Device":



For CyberPro50xx and CyberPro53xx:

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_640x400"

(Available only for 8/16 bpp)

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_640x440"

(Available only for 8/16 bpp)

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_640x480"

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_640x480_u"

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_720x480"

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_856x480"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_640x400"

(Available only for 8/16 bpp)

Option "cyberpro_tv_on" "pal_640x440"

(Available only for 8/16 bpp)

Option "cyberpro_tv_on" "pal_640x480"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_720x480"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_720x540"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_720x576"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_768x576"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_800x600"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_856x480"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_976x576"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_1024x576"



For CyberPro2010:

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_640x480"

Option "cyberpro_tv_on" "ntsc_640x480_u"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_640x480"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_720x540"

Option "cyberpro_tv_on" "pal_800x600"





* It's required to keep the mode "640x480" in the curren

subsection "Display" of section "Screen" for any TV display mode.



* It's not supported to change display mode dynamically in X

windows for TV display. If so, TV display mode is gone.



* For the underscan mode "ntsc_640x480_u", virtual screen must be

disabled for a correct display.



(4) To use frame buffer device, you should turn on the option "UseFBDev"

in section "Device":

Option "UseFBDev"

This will enable using frame buffer device driver. Be sure the the

proper fb driver has been load first.



(5) You also have other options in the section "Device":



* Options for memory style



You can specify various video ram styles by setting the following

options:



Option "VideoRamStyle" "256Kx4"

Option "VideoRamStyle" "256Kx16"

Option "VideoRamStyle" "512Kx6"

Option "VideoRamStyle" "1Mx16"

Option "VideoRamStyle" "128Kx16"

Option "VideoRamStyle" "256Kx32"

Option "VideoRamStyle" "512Kx32"



The default value is:



Option "VideoRamStyle" "512Kx32"



* Option for memory bus width



Video ram bus width can be specified by



Option "VideoRamBus32"



The default of memory bus width is 64 bit. This option

will set the video ram bus width to 32 bit. Normaly this

option will reduce the performance.



Note: Video ram style should be spicified according to the

video ram type.



* Option for memory clock



Option "MemClock" "Frequency"



Frequency option values consist of a real number that is

optionally followed by one of the following frequency

units:



Hz, k, kHz, M, MHz



For example:



Option "MemClock" "75MHz"



Default frequency is 75Mhz for 5xxx chip, 80Mhz for 2010 chip.





Note: At high resolution like 1024x768, 1280x1024, 1600x1200, set

virtual screen size same as the physical size, and "MemClock" to

"83-90MHz". This will get good performance.



* Option for improve video play quality



Option "xvimg_doublebuffer" "boolean"



Smooth the playing of media files and improve the video performance.



The default value is "off"





Appendix

--------

1. Functions of X Video:



(1) Encoding(TV standard and input format):

0 : normal image

1 : NTSC composite

2 : NTSC s-video

3 : NTSC tuner

4 : PAL composite

5 : PAL s-video

6 : PAL tuner



(2) Image format:

XVIMAGE_YUY2,XVIMAGE_UYVY : Packed YUV422

XVIMAGE_YV12 : Packed YUV420

0x41 : RGBA 5:5:5:1

0x42 : RGB 5:6:5

0x43 : RGB 8:8:8

0x44 : RGBA 8:8:8:8

0x45 : RGB 8

0x46 : RGB 4:4:4:4



2. Function of use fb driver.



While fb driver is runing, turn on the option "UseFBDev" in "Device" of

"XF86Config" file, driver will let part work done by fb driver. If

fb driver is not runing, set this option will got a error message.





Download TVIA Modul für XFree86_4.3.0

This post has been edited 3 times, last edit by "osmanovic100" (Jan 27th 2005, 12:07am)


11

Wednesday, January 26th 2005, 11:21pm

Hi

du siehst nix, denn der EM8400 und der TVIA sind weder ueber das Decoder Inferface am TVIA noch ueber den Feature connector-on Board miteinander verbunden. Lediglich ueber die synclock funktion kannst du direkt auf dem output des TVIAs sehen was der EM8400 macht. Dazu brauchst du aus dem TVIA SDK das synclock utility.
Plan B ist es das Bild ueber Overlay anzusehen - ich weiss aber nicht wie das geht.
Plan C ist es mittels des TDK einfach den Ausgang des EM8400 auf den SCART oder SVIDEO Ausgang umzuzschalten ... wenn sich jemand mal erbarmt und ein utility dafuer produziert.

Gruss,

Giga

12

Wednesday, January 26th 2005, 11:50pm

Hi , ich hatte immer "UseFBDev" angeschaltet.
Aber das Bild war ehh immer sch...

13

Thursday, January 27th 2005, 12:20am

gutes bild ist nur mit XFree86-4.2 (Debian Woody) und als modul vesa.

mit XFree86-4.3 funktioniert das nicht


XF86Config-4

Source code

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Section "Device"
        Identifier      "Standardgrafikkarte"
        Driver          "vesa"
        BusID           "PCI:1:6:0"
        Option          "UseFBDev"              "true"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier      "Standardbildschirm"
        HorizSync       28-30
        VertRefresh     43-60
#       Option          "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Device          "Standardgrafikkarte"
        Monitor         "Standardbildschirm"
        DefaultDepth    16
        SubSection "Display"
                Depth           16
                Modes           "720x567"
        EndSubSection


756x567 geht auch :-)

Das bild am TV ist aber wie eine Lupe die ich mit maus Scrollen kann, finde ich aber gut so weil die Texte sehr gut zu erkennen sind

This post has been edited 1 times, last edit by "osmanovic100" (Jan 27th 2005, 12:21am)


14

Thursday, January 27th 2005, 8:45am

Hi,

also wenn ich es richtig verstanden habe kann man Analog VIDEO/AUDIO vom EM8400 auf den Scart AUX legen (Direct MPEG output CVBS or Y/C) oder ueber Port A des CyberPro via Overlay, Port B des CyberPro ist vorne Links auf dem Motherboard der 300er unbestückt(bei den neuen scheint es den VIP nicht mehr zu geben. Den SPDIF vom EM8400 kann man scheinbar auch direkt auf den Ausgang der Activy Schalten.

CU
9000h

This post has been edited 1 times, last edit by "9000H" (Jan 27th 2005, 8:51am)


The_King_

Trainee

Posts: 98

Location: Aachen,NRW

  • Send private message

15

Thursday, January 27th 2005, 9:34am

morgen,

ich habe da mal ne kleine frage :D

ich habe von sigma eine xcard basierend auf dem em8475 chip, könntet
ihr euch vorstellen das diese karte auch mit den treibern auf einem "normalen" pc läuft.
offiziel gibt es für meine kärtchen keine linux treiber nur als developer version.

danke
:hat3
Coolermaster ATC-620C-SX1,C3M266-L,VIA C3 1100Mhz, 256MB,DVB-S Rev.1.3, ss2, 80GB IBM, Toshiba DVD,LinVDR 0.6 + div. Modifikationen

16

Thursday, January 27th 2005, 12:41pm

Hi,

http://www.sigmadesigns.com/support/down…m2000_linux.htm

sollte schon tun mit kernel 2.4.

CU
9000h

17

Wednesday, February 2nd 2005, 12:43am

Hi,

fuer alle die es interessiert von www.gctglobal.com kann man ein SDK runterladen, ist zwar fuer die "kbox" aber es sind die tvia sourcen fuer tviafb dabei und teile des tvia SDK,
ftp://66.15.209.17/kbox/SDKLite.tar.gz

CU
9000h

18

Wednesday, February 2nd 2005, 1:49am

und hier sind Sources für EM 8400
ftp://66.15.209.17/PVR_BOX/DRIVER/RMF-1.7.154.0.tar.gz

19

Wednesday, February 2nd 2005, 2:21am

Quoted

Original von osmanovic100
und hier sind Sources für EM 8400
ftp://66.15.209.17/PVR_BOX/DRIVER/RMF-1.7.154.0.tar.gz


Das ist irgendein Framework für deren Boxen - aber ein paar Header sind interessant.

arghgra
Sanyo 51cm CRT, Sony SLV Stereo-VHS

mschmitz

Intermediate

  • "mschmitz" started this thread

Posts: 508

Location: Flensburg

Occupation: Netzwerkadministrator

  • Send private message

20

Friday, February 4th 2005, 12:03am

Hallo @ALL,

hat schon jemand treiber für den kernel 2.6 gefunden?


Gruß
mschmitz
(VDR01)
Activy 570 mit folgender Hardware:

Mainboard: ASUS P5KPL-AM
CPU: C2D E6550
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG HD103SI 1TB
DVD-Brenner: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B
Grafik: nVidia Corporation GT218
DVB 1: TT S2-1600
DVB 2: TT S2-3200

Soft: gen2vdr V3 beta8

(VDR02)
Eigenbau:

Mainboard: ASUS M3N78-EM
CPU: AMD Sempron
RAM: 1GB
HDD: SAMSUNG 80GB

Soft: gen2vdr V3 beta8 Streaming-Client