You are not logged in.

Dear visitor, welcome to VDR Portal. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

manfred59

Trainee

  • "manfred59" started this thread

Posts: 89

Location: Kamptal

  • Send private message

1

Sunday, April 11th 2004, 11:33pm

Treiber wird mit Fehler geladen!

Folgende Meldung krieg ich beim Laden des Treibers vom 8.11.2003:

Source code

1
2
3
4
5
6
skystar2.o: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
      You may find more information in syslog or the output from dmesg
make[1]: [insmod] Error 1 (ignored)
make[1]: Leaving directory `/usr/local/src/linux-dvb.2003-11-08/driver/b2c2'
sync

Was haltet ihr davon?
ciao, fred

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
VDR1: AMD 1,8 GHz, 256MB, 200GB HD, TT 1.5 DVB-s, Skystar2,
vdr4you (VDR 1.4.0 div. Plug-ins)
VDR2: Socket 370 Celeron 1 GHz, 128MB, 30GB HD, Hauppauge 1.3 DVB-s vdr4you (VDR 1.4.0 div. Plug-ins)

2

Sunday, April 11th 2004, 11:45pm

Wenn du keine SkyStar2 Karte im System hast, kannst du diese Meldung getrost ignorieren.


Der DVB Treiber unterstüzt ja inzw. mehrere DVB Karten, und da er ja nicht aus hellseherischer Fähigkeit weiß, welche Karte(n) im System stecken, muss er durchprobieren, und da er beim SkyStar Teil keine Antwort von der (nicht vorhandenen) Hardware bekommt, muss er folglich einen Fehler ausgeben, weil der das Modul nicht laden konnte ;)
TV VDR: GigaByte 965DS3, Intel C2D 2,4GHz, 1GB RAM, HD Ext, 2x TT PCI S-3200 DVB-S2, ATI Radeon HD2600, VDR 1.6.0-HDTV, Gentoo 2007.1, Kernel 2.6.24
TV VDR: AOpen 945 GTM-VHL, Intel C2D-M 1,83GHz, 2GB RAM, HD Ext, 1x TT PCI S-3200 DVB-S2, Intel GMA950, VDR 1.6.0-HDTV, Gentoo 2007.1, Kernel 2.6.24
VDR Server: Supermicro 370DE6, 2x Intel P3 866 MHz, 2GB RAM, TT-DVB-s Rev. 1.3, TT S1100 budget, KNC1 budget, TT S1401, 2x 500GB WD HDs, 1x 9GB U160 SCSI

manfred59

Trainee

  • "manfred59" started this thread

Posts: 89

Location: Kamptal

  • Send private message

3

Sunday, April 11th 2004, 11:51pm

ok. - vielen Dank für die rasche Antwort!
ciao, fred

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
VDR1: AMD 1,8 GHz, 256MB, 200GB HD, TT 1.5 DVB-s, Skystar2,
vdr4you (VDR 1.4.0 div. Plug-ins)
VDR2: Socket 370 Celeron 1 GHz, 128MB, 30GB HD, Hauppauge 1.3 DVB-s vdr4you (VDR 1.4.0 div. Plug-ins)

smokey

Trainee

Posts: 132

Location: Brandenburg

Occupation: Stahlschnitzer

  • Send private message

4

Sunday, April 11th 2004, 11:57pm

Hallo

Du kannst den fehler wegkriegen indem du im Verzeichnis

"DVB --> driver" im Makfile aus

CARDS = av7110
#CARDS += margi
#CARDS += em8300
CARDS += b2c2

einfach

CARDS = av7110
#CARDS += margi
#CARDS += em8300
#CARDS += b2c2

machst

gruss
Daniel

This post has been edited 1 times, last edit by "smokey" (Apr 12th 2004, 12:01am)